20.05.2024

У Києві посольство Білорусі накопичило величезний борг за комуналку

09.05.2024 17:50

У Києві посольство Білорусі накопичило величезний борг за комуналку

У Києві посольство Білорусі накопичило величезний борг за комуналку

Київське комунальне підприємство "Київтеплоенерго" подало на посольство Білорусі до суду через борги за гарячу воду. Дипломати заборгували комунальникам майже 400 тисяч гривень.

Про це йдеться у позові, який було оприлюднено у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Клопотання прийняв до розгляду Господарський суд Києва.

У Київтеплоенерго стверджують, що диппредставництво сусідньої країни, розташоване на вулиці Коцюбинського, 3, заборгувало за опалення 381 599 гривень з яких понад 260,5 тисяч – основний борг.

Суддя Смирнова ухвалила позов, вирішивши, що справа є малозначущою, оскільки її ціна не перевищує 500 прожиткових мінімумів. Тому розгляд відбуватиметься за спрощеною процедурою – без повідомлення та виклику сторін.

Варто зазначити, що Білорусь повністю евакуювала своє посольство після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Останній співробітник дипмісії перетнув кордон із Молдовою 19 березня 2022 року.

Посол Білорусі Ігор Сокіл пояснив це блокуванням фінансових рахунків та погрозами на адресу співробітників посольства. Дипломат також поскаржився, що при перетині кордону його речі та транспорт були доглянуті, а на кордоні його не пропускали багато годин.

При цьому українські прикордонники від імені голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнеко передали послу Білорусі символічні "30 срібняків" для голови Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолія Лаппо – так наголосили на причетності Білорусі до російської агресії. Посол відмовився взяти передачу. Згодом Лукашенко звільнив Сокола.




TOP

Власть

Tags