20.05.2024

ОВА: війська РФ вночі завдали удару по Бериславу на Херсонщині, пошкоджена школа

09.05.2024 10:48

Олександр Прокудін повідомив, що через ці удари потерпілих серед цивільних немає. Фото ілюстративне

Російські війська вночі завдали удару по Бериславу на Херсонщині, пошкоджена школа, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Російська авіація продовжує атакувати Берислав. Вночі на місто скинули дві керовані авіабомби. «Прилетіло» на подвірʼя місцевої школи. Внаслідок цього зруйновано освітні приміщення, а також котельню», – написав він у телеграмі.

Прокудін додав, що через ці удари потерпілих серед цивільних немає.

8 травня російські війська завдали чергового удару по Харкову, поціливши стадіону на території школи. За даними місцевої влади, через це постраждали семеро людей, серед них було четверо дітей.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум




TOP

Власть

Tags